..:::www.iriturli.com:::..

Tam Görünüm: iriturliden sizlere acı bir haber
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Spor basınının acı kaybı!

[Resim: 7_229922_Kazimkanatttt5700_414_232.jpg]

Spor yazarı Kazım Kanat, 8 yıldır mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşerek bu sabah hayatını kaybetti. Kazım Kanat'ın naaşı, 26 Eylül Cuma günü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyoruz...

Geçtiğimiz günlerde Zatürre teşhisiyle tedavi altına alınan Kazım Kanat, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi`nde solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Kanat`ın cenazesi cuma günü Teşvikiye Camii`nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirli Kuyu Mezarlığı`nda toprağa verilecek. Kazım kanat için cenaze töreni öncesinde Türkiye Spor Yazarları Derneği`nde de bir tören düzenlenecek. 35 yıldır, çeşitli gazete, dergi ve televizyonlarda spor yazarlığı ve yorumculuk yapan Kazım Kanat 54 yaşındaydı...

KAZIM KANAT
1954 Kahramanmaraş doğumlu Kazım Kanat Öğretmen Mehmet ile Ayşe Kanat'ın dört çocuğundan biri. Liseyi İskenderun'da, Gazetecilik Okulu'nu İstanbul'da bitirdi. TV'de "yılın yorumcusu" ödülünü aldı. Radyo'da "yılın programcısı" ve "yorumcusu" seçildi. Yazılı medyada ise çok sayıda (haber, yorum, araştırma ve fotoğraf) dallarında ödüller aldı. 35 yıldır mesleğin içinde. Beşiktaş konusunda ayrıntılı yazılar yazıyor. Spor dergilerinde Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. Hürriyet, Sabah ve Akşam gazetelerinde muhabir ve spor müdürü'ydü. Kazım Kanat vefatından önce Sabah gazetesinde yazılarını sürdürüyordu.

1999 yılında kansere yakalanan ve kanseri tek akciğerine de sıçrayan Kazım Kanat pek çok kitap da yazmıştır.

Yaşanan Hayat, Hayaller Değil (2006)
Eyvah! Oğlum Mozart Dinlemiyor (2003)
Kanseri Nasıl Yendim? (2003)
Önce Beşiktaş Vardı (2003)

iriturli ailesi olarak kazım kanata allahtan rahmet ve kederli ailesine ise sabır diliyoruz
evet yaa bu adamın ölmesine üzüldüm gerçekten çok iyi bir spor yorumcusuydu bence zamanında kıymeti bilinmedi
evet sana katılıyorum çok koyu bir beşiktaş taraftarı olmasına karşın her takım için yorumları aynı idi ve ben bu adamı spor nyorumcusu olarak çok beğeniyordum
Allah rahmet eylesin
Referans Adresler